Aantal personen: 4
1 kleine rode ui, grof gehakt
4 el (eetl) olijfolie
2 worteltjes, in plakjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
2 kleine courgettes, in plakken
250 gr aardappel,in blokjes
1 l runderbouillon
½ pot of blik grote witte bonen, uitgelekt
1 rookworst in plakken
zout en versgemalen zwarte peper
Om te garneren:
75 gr geraspte (parmezaanse) kaas
vers basilicumblad
Fruit de ui in de helft van de olie. Bak met de helft van de wortel en selderij Laat alles samen 3-4 min op een laag vuur zachtjes bakken. Voeg alle groenten (maar nog niet de bonen) toe, de aardappelblokjes en de bouillon. Breng de soep langzaam aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat ca 15 min zachtjes koken, tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de bonen en de rookworst toe en warm ze even mee. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met een schep parmezaansekaas en vers basilicumblad.
Geef er grof boerenbrood een lekkere krul zoute boter bij.
Bron/inzender:
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |